Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Hopp til innhold

INSTALLASJONSGULV med ventilasjon - kjøling - varme

 Soneaggregatet leverer ventilasjon, kjøling og varme for å styre macroklimaet.

Omrørings- eller fortrengningsventilasjon,  det er spørsmålet.

Når man ser på de to bildene under er vel svaret ganske gitt.

Det faktum at et omrøringsventilasjons kan ha en maksimal(teoretisk) virkningsgrad på 50%(men normalt på 30-40%) mot fortrengningsventilasjon med en virkningsgrad på opp mot 85% burde gjøre valget enkelt.

Dessverre er omrøringsventilasjon-prinsippet fortsatt vanligst.

GBT Concept tilfører ventilasjon/klima fra gulvet.

Vi lar naturlovene i form av termikk og egenkonveksjon sørge for varmevekslingen der det finnes forurensninger å transportere bort. Øvrige områder behøver vi ikke å bry oss om.

Installasjonsgulvet med ulike klimasoner fungerer som lunge i ventilasjonssystemet. Et soneaggregat med kjøle- og varmebatteri, filter, vifter og styresystem overvåker klimaet i områder på 150-300m² ut i fra kombinasjon intern / ekstern varmelast.

Bildene over viser forskjellen mellom omrørings- og fortrengnings ventilasjon. Når ventilasjonen tilføres fra gulvnivå, transporteres forurensninger bort fra oppholdssonen. Med omrøringsventilasjon, tynnes de ut.

 

Gulvaggregatet styrer mikroklimaet gjennom å levere rett mengde temperert luft til nærmiljøet.

Ventilasjon og klimatisering der det behøves.

Det arealet der du oppholder deg i løpet av dagen, din arbeidsplass, ditt kontor eller ditt skrivebord, skal være det primære målet for bra ventilasjon/klima. Å legge energi og ressurser på å ventilere eksempelvis et ubenyttet hjørne med mer enn grunnventilasjon, må betegnes som sløseri med energi.

Dessverre er det akkurat slik man normalt sett bygger i dag. Man skiller ikke på oppholdssone og øvrige arealer, men ventilerer, kjøler og varmer like mye overalt. Vår filosofi er å transportere bort varmen kun der den genereres. Omkring datautstyr og personer som arbeider, ikke andre steder.  Da sparer vi energi, miljø og penger.

GBT Concept har en virkningsgrad på 60-80% avhengig av hvilket miljø det er installert i. Vi holder temperaturen innom et behagelig komfortspenn. Vi kontrollerer CO2-nivået så det aldri går over børverdi. Kort sagt vi reduserer energikostnaden og skaper samtidig et bedre innemiljø.

Vårt gulvaggregat leverer varierende mengde ren og frisk luft, med rett temperatur for å holde komfortkravet. Aggregatet er lett å flytte på i tilfelle skrivebordet flyttes eller arbeidsplassen endres på noe hvis. En patentert rist tilfører den friske luften i rommet uten forstyrende lyd eller trekk.

 

 

CFD bilde av termikk i et rom. En søyle av varme stiger, området i søylen erstattes av temperert luft fra gulvnivå.


 

Del denne siden med andre!

Share on Facebook

Logg inn